zondag 15 juni 2008

WISO-Dokumentation over problemen bij ebay


Bedenkelijke ontwikkelingen
Het tweede Duitse televisienet ZDF zendt, normaal gesproken, elke maandagavond tussen 19:25 en 20:15 uur een consumentenrubriek als studioprogramma uit dat de titel WISO draagt: Wirtschaftliches und Soziales. Op maandag 16 juni echter komt de normale uitzending met diverse thema's te vervallen en wordt de kijkers in plaats daarvan de WISO-Dokumentation Die Ebay-Falle aangeboden.
De belangrijkste vraag die daar aan de orde komt, komt hierop neer: Is het nog wel zo veilig om te kopen, respectievelijk te verkopen voor de internetsite ebay? De laatste tijd zijn veel klanten hand over hand slachtoffer geworden van hackers en criminele groeperingen, die op grove wijze het vertrouwen misbruiken van de klanten in deze wijze van handel drijven. Maar niet alleen de als zodanig geboekstaafde criminelen slaan hun slag, ook advocaten van kwade zaken buiten de onervarenheid van zo menig ebay-klant op meer dan schandelijke wijze uit.
Aan de orde komt onder meer het verhaal van een man, die een unieke gitaar bestelde en betaalde doch nimmer kreeg. Toen heeft hij de directie van eBay daarover geïnformeerd. Kort daarop kwam echter dezelfde advertentie met dezelfde gitaar opnieuw op internet, en daarover klaagde de benadeelde bij de ebay-directie, die echter niets ondernam. In de toekomst zou men beter op zulke zaken letten, beloofde de leiding van de internetsite.
Dat dit eigentijdse cultuurverschijnsel, want dat is ebay zeker, nauwlettend moet worden gevolgd, is met deze voorbeelden wel duidelijk geworden. Daarom willen we vanaf deze plaats de WISO-Dokumentation nadrukkelijk in uw belangstelling aanbevelen!
__________
Maandag 16 juni, 19:25 uur ZDF. Die Ebay-FalleDokumentation über das Auktionshaus und die Gefahren des Internet-Handels.
____________
Foto:
ZDF — Andreas Buhrow.

Geen opmerkingen: