maandag 26 april 2010

Is buitenaards leven dan toch mogelijk?

Calling E.T.
Het digitale televisiekanaal Holland Doc 24 zendt op maandag 26 april als laatste programma-onderdeel, dat doorloopt in de nacht op dinsdag 27 april, de aflevering Calling E.T. uit. Daarin kunnen we kennismaken met een kleine groep wetenschappers die in alle ernst nadenktover contact met buitenaards leven. Er bestaat reeds een protocol, evenals een vlag, en daarnaast wordt er gewerkt aan een soort kosmische wereldtaal.
Dat alles heeft te maken met een — al dan niet 'denkbaar' — scenario in verband met een eventueel vergaan van onze wereld, waardoor de mensheid — of dat wat er dan nog van over is— wordt gedwongen een goed heenkomen te zoeken, en dat betekent dan: op een andere planeet.

De geleerden zijn het echter niet eens over het antwoord op de vraag welke de beste aanpak in voorkomend geval is. Bovendien doet de vraag zich voor met betrekking tot de 'condition humaine', dat wil zeggen: is de mensheid wel zodanig ontwikkeld dat buienaards contact goed zou kunnen verlopen? Die vraag is zeker gerechtvaardigd als we kijken naar de meer dan pijnlijke onderlinge verdeeldheid die op onze planeet heerst.

Geen opmerkingen: