donderdag 7 augustus 2008

Kunstzinnige kunstnijverheid van Timothy Adam in Grand Rapids, Michigan (1) — Metalen voorwerpen

Plaatstalen stoel
Timothy Adam is ontwerper van allerlei gebruiksvoorwerpen, die in kleine hoeveelheden, soms zelfs als enig exemplaar, worden gerealiseerd. Een paar van de meest opvallende, recent op zijn website aangeboden voorwerpen zijn een metalen stoel en twee verschillende metalen klokken. De beide laatstgenoemde nuttige stalen gebruiksvoorwerpen zijn nog maar goed twee maanden beschikbaar, de stoel heeft reeds een jaar in een galerie in de woonplaats van Timothy Adams — Grand Rapids, Michigan, USA — gestaan en kan nu worden verkocht.
Inmiddels heeft Timothy Adam diverse winkels waar de verschillende categorieën voorwerpen worden aangeboden. De beide klokken en de stoel worden op de betreffende website uitgebreid beschreven. De stoel is gemaakt van lichtkleurig plaatstaal, het is tevens de eerste stoel die de man ooit zelf heeft gemaakt, en hij vindt dat het nu tijd wordt dat mensen in andere delen van de wereld dan Grand Rapids en omgeving ervan kunnen kennisnemen op een heel directe manier. Daarbij moet wel worden aangetekend dat één tastbaar exemplaar er niet toe zal leiden dat grote aantallen mensen er heel direct mee in contact kunnen komen. Maar de afbeelding zal wel via (een van) de site(s) van Timothy Adam beschikbaar blijven.

Bijzondere klokken
De maan-en-ster-klok, die sedert 1 mei van dit jaar op de bewuste site te zien is, heeft een hoogte van net geen 30 centimeter (11,5 inches), is gemaakt van plaatstaal en voorzien van een speciale coating, waardoor er geen roestproces zal optreden. En voor een eenmalig gebruiksvoorwerp met een eenmalig voorkomen is de prijs van achtenveertig Amerikaanse dollars voor een liefhebber ook niet bepaald een onoverkomelijk bedrag.
De andere klok met de naam Retro Rectangular kost nog weer bijna tien dollar minder. Deze bestaat uit zogeheten mild steel, is tien inches hoog en heeft een breedte van vijf inches.
Zoals u hieronder kunt zien, bestaat het lichaam van de klok uit twee onderdelen, die middels twee bouten met elkaar zijn verbonden. Ook deze is van een coating voorzien tegen eventuele roest.

Metalen sieraden gratis
In de maand augustus geeft Timothy Adam alle bezoekers van zijn website de kans om deel te nemen aan een verloting van twee metalen halssnoeren van eigen makelij. Daartoe moet men zich op de site in kwestie inschrijven en een voorkeur uitspreken voor één van de twee ontwerpen. Op 29 augustus wordt de trekking verricht. Het is zeker de moeite waar die sites eens rustig te bekijken; er valt zoveel meer te ontdekken dan de paar uitzonderlijke voorwerpen die we u hier tonen.

Geen opmerkingen: