maandag 22 februari 2010

Arte deze week: In het voetspoor van de Nomaden

Gedurende de eerste vier dagen van deze week presenteert Arte-televisie, in de vroege avonduren tussen 19:30 uur en 20:15 uur, van maandag 22 tot en met donderdag 25 februari, elk van die avonden een aflevering uit de vierdelige documentaire serie Auf den Spuren der Nomaden. Daarin wordt en nomadenvolk gevolgd tijdens zijn toch door de Mongolische steppe.
Alle vier afleveringen hebben dezelfde lengte, zijn afkomstig uit Mongolië en hebben de heren Richard Dennison en Tim Cope als regisseurs. Het geheel is een bijdrage van het tweede publieke Duitse televisienet ZDF aan Arte-televisie.


De eerste aflevering, van maandag, draagt de titel Die Augen des Wolfs en zal door Arte worden herhaald op maandag 1 maart, 's middags om 14:00 uur.

Gottes vergessenes Land luidt de benaming van de tweede aflevering die op dinsdag deze week volgt en eveneens op dinsdag 2 maart, maar dan weer in de middaguren, zal worden herhaald.
In aflevering 3, op woensdag 24 februari, gaat de reis verder, maar kennelijk komt men terecht op een driesprong of iets van dien raard, aangezien de titel Am Scheideweg luidt. Herhaling: volgende week, zelfde dag, 's middags vanaf 14:00 uur.
Die letzte Hürde heet de laatste aflevering, die op donderdag om 19:30 uur op de buis komt en op donderdag 4 maart nogmaals.
__________
Afbeelding: Mongolië, zoals te zien in de reeks In het voetspoor der Nomaden. (Foto: ZDF, © Tim Cope.)

Geen opmerkingen: