donderdag 10 februari 2011

Doerakovo: het Russische dorp van de dwazen

Michail Morozov is een Russisch zakenman en aanhanger van de uiterst kwalijke Russische politicus Vladimir Poetin, die bij de meeste mensen met verstand en inzicht terecht te boek staat als gevaarlijke dictator, die een gebied met een paar honderd miljoen mensen wil onderwerpen aan zijn gezag. De psychiatriche vakliteratuur staat bol van de paktijkgevallen met betrekking tot dergelijke fenomenen, die al het andere zijn dan fenomenaal.
Over genoemde Michail Morozov kan worden gezegd dat hij het dorop Doerakovo, gelegen op honderd kilomter afstand van Moskou, in eigendom heeft.
In de documentaire met de Duitse titel Durakovo — Das Dorf der Narren vertoont de Frans-Duitse cultuurzender Arte-tv op vrijdag 11 februari een documentaire waarin die meneer Morozov onder "bijzondere voorwaarden" praat met landgenoten. Het thema daarbij is: de toekomst van Rusland.

Documentairemaakster
Nino Kirtadze.
De film is een Frans-Duitse coproductie uit 2007, van Nino Kirtadze [1], deze duurt 92 minuten, en zal worden gepresenteerd tussen 22:40 uur en 00:10 in de nacht op zaterdag 12 februari. Het gaat hierom een bijdrage van de regionale Duitse zender MDR (Mittel Deutscher Rundfunk). Deze zal worden vertoond op het beeldformaat 16:9.
Een herhaling kan men tegemoet zien op donderdag 17 februari, 's ochtends vanaf 10:45 uur.
__________
[1] Documentairemaakster Nino Kirtadze maakte in 2005 de documentaire "Eine Pipeline durch den Kaukasus; deze film werd onderscheiden met de prijs voor de beste documentaire, beschikbaar gesteld door de Europäische Filmakademie Berlin.

Geen opmerkingen: