zaterdag 12 januari 2008

Meeste mannen zijn lang, breed en dik tevreden over hun penis, zo blijkt uit medisch onderzoek

Een dezer dagen te verschijnen boek, met de aan Gerard Reve geassocieerde titel Geheime delen, onthult dat de meeste mannen, en vooral mannen in en om Groningen, "dik tevreden" zijn over hun penis. Sommigen daarvan zijn heel wat mans, een enkeling geeft echter toch wat meer voorkeur aan de persoon, die aan het geslacht vastzit.
Dat is de uitkomst van een onderzoek dat uroloog Mels van Driel van het Universitair Medisch Centrum Groningen heeft gedaan, en waarvan de uitkomst te vinden is in een 500 pagina's tellend boek. Zo kan men daarin lezen dat de gemiddelde penis erectus slechts 12,5 tot 13 centimeter lang is, en tevens dat een bevredigende coïtus pas moeizaam kan worden bereikt als de lengte van het lid geringer is dan 7 centimeter. Aan het toonbeeld van mannelijk schoon, het marmeren beeld van David, meer dan vijf eeuwen geleden door Michelangelo gerealiseerd, is te zien dat een relatief kleine penis geen hindernis hoeft te zijn voor een totaalbeeld.
Andere bijzonderheid is dat de meeste vrouwen de voorkeur blijken te geven aan een dikke penis boven een lange leuter. Afgezien van die mannen, welke hun eigendunk reduceren tot de lengte van hun geslachtsdeel, zullen de meesten zich geen zorgen hoeven te maken over goed passende pantalons en meer zulks. Je kunt toch alleen maar medelijden hebben met de Amerikaanse jongen, die zich begin jaren tachtig heeft laten fotograferen voor één of (veel) meer tijdschrift(en): zijn penis was 67 centimeter lang en werd met twee linten op verschillende hoogten aan zijn éne been bevestigd. Zo'n jongen zou eigenlijk een derde broekspijp nodig gehad hebben. Wie dat eventueel ook nu nog een aantrekkelijke gedachte vindt, moest het maar melden aan een redactie die zich heeft gespecialiseerd in bijzondere uiterlijke kenmerken.
Kortom, veel van de uitkomsten zijn anders dan de aan cafétafels en in sportaccomodaties gedane beweringen ons willen doen geloven. Als die grootspraak een basis zou vinden in de dagelijkse werkelijkheid van menig niet-vegetarisch rumstaafje, zou er dan ook zo intens veel spam met betrekking tot penisvergroting de wereld rondgestuurd worden? Doch dat geloof in de almacht van die bewuste kleine man was de afgelopen decennia ook al aardig verslapt.

Afbeeldingen

1. Michelangelo: David (1504). Wit Carrara marmer. Dit beeld bevindt zich in de Galleria dell'Accademia te Florence.
2. Een derde broekspijp is hier (nog) niet nodig.
3. Penis en balzak uit één stuk van bovengemiddelde omvang, in erectie.

Geen opmerkingen: