zondag 15 juli 2007

Oudste Engelse rockgroep verovert Amerika

"My Generation"
De oudste rockgroep van het Verenigd Koninkrijk, The Zimmers,willen we graag in aandacht aanbevelen. Na een eerdere uitzending, de afgeopen week op BBC 2 televsie, volgt er nu nog een tweede documentaire over deze doortastende bejaarden, die met veertig leden een speciale rock-formatie hebben gecreëerd en daarmee misstanden aan de kaak hebben kunnen stellen, die anders wellicht zouden hebben kunnen doorsudderen. De groep heeft in de fameuze Abbey Road Studio's een cover-versie gerealiseerd van het inmiddels klassieke nummer van The Who, getiteld My Generation. Daarmee hebben ze onder meer willen aangeven dat oude(re) mensen niet mogen worden afgeschreven. "Brushed under the carpet," heet dat zo mooi in het Engels. De veertig ouderen, die deze rockgroep vormen, zijn inmiddels samen meer dan drieduizend jaar oud.

De sensatie
Van de éne dag op de andere is deze groep van oudere rockers een sensatie geworden, en inmiddels hebben miljoenen mensen hun video op You Tube bekeken. De pers van meer dan vijftig landen wilde een interview, en alleen Zuid-Korea stuurde drie televisieploegen. Als kroon op al die aandacht kwam een uitnodiging uit Hollywood.

De documentaire, die zondag 15 juli door de televisiezender BBC 2 tussen 23:00 uur en 23:30 uur zal worden gepresenteerd, volgt de groep op weg naar Hollywood, waar drie van hun leden zullen verschijnen in de dagelijkse talkshow van Jay Leno, naast topacteur George Clooney.

Een nieuwe verovering
Voor de 99-jarige Winifred
Warburton, die inmiddels
reeds in een verzorgingshuis verblijft, is het tachtig jaar geleden dat ze heeft gevlogen. Samen met Norma en Alf Carretta, de leadsinger, zullen ze stormenderhand Hollywood veroveren. Het eerste doel van de groep blijft echter het vestigen van aandacht op de kwalijke levensomstandigheden van drieënhalf miljoen oudere mensen in Groot-Brittannië. Moge hun allen nog een heel lang leven beschoren zijn, en moge hun mes aan meerdere kanten blijven snijden!
__________

Geen opmerkingen: