woensdag 25 augustus 2010

Eetbaar avontuur: E-nummers in voedingsmiddelen

Dat er in onze levensmiddelen chemische toevoegingen zitten, is de laatste tijd steeds meer algemeen bekend geworden, al zullen de meeste consumenten u het fijne er niet van kunnen vertellen . Deze toevoegingen zijn alle voorzien van een E-nummer. BBC Two-tv zendt de komende tijd een driedelige reportage uit die in evenzovele afleveringen van een uur lengte zal worden uitgezonden.
De eerste aflevering is op genoemde zender te zien op donderdag 26 augustus tussen 21:00 uur en 22:00 uur onze tijd. In die aflevering wordt nader ingegaan op enkele aspecten van de E-nummers.
Een aantal daarvan beïnvloedt niet alleen de kleur van het product waaraan het wordt toegevoegd, maar beïnvloedt eveneens de reactie van de smaakpapillen van degenen die het product consumeren.
Hoewel tegenwoordig de ingrediënten op de verpakking van kant-en-klare-prodcuten dienen te worden vermeld, schiet je als normale consument niets op met de vermelding van zo'n nummer, aangezien dat op zich niet meer dan een mededeling is zonder nadere, waarachtig belangrijke info.Er zijn vast niet zo veel mensen die al die nummer en de daaraan gerelateerde chemische stoffen uit het hoofd kennen, respectievelijk een naslagwerkje bij de hand hebben.
Meer informatie over het thema kunt u hier vinden.

Geen opmerkingen: