maandag 23 augustus 2010

Vertwijfeld op zoek naar de grote liefde

Thema-avond van Arte-tv
Op dinsdag 24 augustus presenteert Arte-teevosoe weer een thema-avond — Liebe verzweifelt gesucht — over de groeiende behoefte aan (een) partner(s) en de daarbij behorende 'liefdesmarkt': een wel erg commercieel — echter niet onwaar(achtig) begrip. Over de ontdekking van het gat in die markt dor degenen, die meteen zien dat zo'n hiaat kan worden opgevuld met aards slijk.
Bijna twee uur neemt de thema-avond in beslag: van 22:04 uur tot 23:55 uur. In tegenstelling met de gebruikelijke invulling van de avond, is er deze keer sprake van twee onderdelen, aangezien het half uur 'debat' over het thema in deze constellatie ontbreekt.

Eenzaamheid betekent handel
Om 22:05 uur begint de documentaire Geschäfte mit der Einsamkeit— Goldene Zeiten für Kuppler, over de groeiende markt voor zogeheten relatiebemiddelingsbureaus. Om 22:55 uur volgt niet een gewoonlijk uit te zenden speelfilm, maar een tweede documentaire: Sugar Town Verzweifelte Junggesellen. Die film duurt een uur, en heeft als thema het Griekse dorp Zacharo,
waar zich een Griekse pendant van Boer zoekt vrouw afspeelt, zij het op een iets andere wijze dan de kijkers in ons land gewend zijn.
Aangezien het gebrek aan vrouwen voor de boeren aldaar zo nijpend is gworden, vertrekken de mannen — begeleid door de burgemeester, naar Rusland om aldaar in contact te komen met (een) eventueel geschikte partner(s).
De film is een Duits-Griekse coproductie uit 2006 van Kimon Tsakiris en Apostolides, in 2006 gemaakt voor het tweede publieke Duitse televisienet. Een herhaling zsl doorArte-te worden vertoond op zondag 28 augustus 's middags om 13:00 uur.

Geen opmerkingen: