vrijdag 26 augustus 2011

Der Brief ─ een kleurenets om over na te denken

Uit de reeks Nachdenkliches I
De Duitse beeldend kunstenaar Heinz Wallisch, niet familiair gelieerd aan de redacteur/uitgever van deze cultuursite, heeft niet alleen op tal van plekken op deze aarde zijn ogen goed de kost gegeven en aardig wat in beeldende kunst omgezet, vooral in kleurenetsen, die in thema's zijn ondergebracht. Uit zijn onderdeel Provence I hebben we op aan deze site gelieerde websites twee van zijn kleurenetsen opgenomen:
http://tempelderbeeldendekunsten.blogspot.com/2011/08/een-veld-met-lavendel-in-het-franse.html
dat is op onze dochtersite, maar ook op een andere onder deze redactie vallende website kunt u een fraaie impressie uit de Provence tegenkomen:
http://beeldendekunsten.wordpress.com/2011/08/26/aan-de-voet-van-de-mont-ventoux/
Daarin vindt u ook informatie over een tentoonstelling met werken van deze kunstenaar, in de maand september te Frankfurt am Main.

Der Brief
Der Brief is de Duitse titel van de kleurenets, die bovenaan dit artikel is afgedrukt. Aangezien dit stuk deel uitmaakt van de reeks Nachdenkliches I, willen we er niet nader op ingaan, maar u er voor een interpretatie zelf mee alleen laten; de kunstenaar heeft niet voor niets de titel van zijn reeks gekozen. In principe is elke kunst bedoeld om over na te denken, niet in de laatste plaats over het eigen functioneren binnen de maatschappij als geheel en specifiek welke de functie van (zulke) kunst is en wat het met u doet.
Van het stuk dat dateert van 1986, is inmiddels een tweede oplage van dertig stuks gemaakt. Het formaat bedraagt 20,6 x 24,9 cm; er zijn 2 platen gebruikt, met Strichätzung, Aquatinta, Mezzotinto.

Meer is te zien op de homepage van de kunstenaar zelf:
www.wallisch-radierungen.de

Geen opmerkingen: