donderdag 9 september 2010

Hollmann Morris is een ongewenste getuige

Arte-televisie, de Frans-Duitse cultuurzender, presenteert op vrijdag 10 september, tussen 22:55 uur en 00:20 uur in de nacht op zaterdag de elfde september, een documentaire over de Colombiaanse journalist Hollmann Morris, die in dat land een wekelijks televisieprogramma presenteert. Daarin bespreekt hij de situatie met betrekking tot de mensenrechten in het land waar hij leeft en werkt: Colombia.
Zijn programma is de enige politieke 'show' die op de buis te zien valt. Weliswaar hebben zijn reportages hem internationaal hoog aanzien verschaft, maar zoals dat wel vaker in dubieuze landen het geval is, de man moet zeer op zijn qui vive zijn, omdat zijn leven in ernstige mate wordt bedreigd. 
De documentaire uit 2008 is een Zwitsers-Franse coproductie en tot stand gekomen onder regie van Juan Jose Lozano. De film draagt de titel Zeugen unerwünscht
Op het beeldformaat 16:9 wordt de documentaire, voorzien van stereofonisch geluid, uitgezonden. Een herhaling wordt door Arte-tv uitgezonden op donderdag 16 september, 's middags vanaf 14:45 uur.
__________
De foto van Hollmann Morris is overgenomen van zijn Facebook-site.

Geen opmerkingen: