maandag 25 april 2011

BBC Radio 3: The essay ─ Het vaderinstinct

In het programma The essay, dat op werkdagen ─ beter gezegd op dinsdag tot en met zaterdag ─ tussen 00:00 uur en 00:15 uur onze tijd; in het land van herkomst tijdens het eerste kwartier van het laatste uur van maandag tot en met vrijdag ─ door BBC Radio 3 wordt uitgezonden, luidt het thema deze week The father-instinct.

Auteur/regisseur Lou Stein, met een kind op de nek.

In deze vijfdelige reeks van de schrijver Lou Stein staat de relatie centraal die heerst tussen vaderschap en creativiteit.
Het eerste deel behandelt de Archetypische Griekse vaders.

In de tweede aflevering laat John Keane weten hoe zijn kinderen invloed hebben uitgeoefend op zijn werk.
In de derde bijdrage ─ voor ons is die in de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 april ─ wordt verslag gedaan van het contact dat schrijver Abdulrazak Gurnah na lange tijd opnieuw met zijn vader heeft gehad.
In de nacht van donderdag op vrijdag komt componist James MacMillan aan het woord over de door hem gewenste terugkeer van de traditionele vaderrol.
In het laatste kwartier van The essay, in de nacht van vrijdag op zaterdag, komt Lou Stein zelf in beeld. Hij vertelt dan over de wijze waarop zijn zoontje ─ lijdend aan het syndroom van Down ─ zijn werk heeft beïnvloed.

Geen opmerkingen: